torsdag 16 oktober 2008

De vet

Nakna grenar. Blottade in på barken. De låter vinden ta tag om deras allra sista blad. De vet att de kommer grönska igen.

5 kommentarer:

a n k i e f o n t ä n sa...

Eftersom jag gick upp så vansinnigt tidigt denna morgon tänker jag klarsynt och vet att jag anser att träden bara står där utan eget medvetande. DU vet dock...

Anonym sa...

Precis som vi människor kommer att få nya vackra "löv" till våren, då vi blomstrar upp igen.
Känns som vi går lite i dvala nu när hösten och vintern närmar sig med stormsteg. Hade -2 grader när jag åkte till jobbet i morse.
Tack gode gud för vår ny-installerade kamin och alla sköna värmeljus.

Anonym sa...

Jag gick också (i mina ögon) upp jättetidigt, dvs kvartöver sju, ingen slår liksom fontänen, och tänker att jag går nog inte i dvala till hösten. Sommaren ger kraft, energi och kreativitet de flesta dagar. Men fråga mig inte om jag är kreativ i februari. Stockholm är en sådan himla trist vinterstad. Då kommer jag att njuta extra mycket av Uttrycksrums naturbilder och tankar! Och jag tror att där du anonym bor är vintern jättevacker! Franka Lejonhjärta, eller vad var det nu du skrev Utrycksrum att jag kunde kalla mig

Uttrycksrum sa...

Du early bird, vem vet. Kanske finns det någon form av trädmedvetenhet bortom vår medvetenhet.

Du kamineldare, jag känner som du med dvala så här års och hur kraften vänder tillbaka till våren och då sprudlar.

Franka L, kalla dig det du trivs med. Härligt att sommaren sitter i fortfarande. Jag skulle gärna ha vår och sommar året runt.

a n k i e f o n t ä n sa...

Låt oss inte träta om det. Jag är dock svårflirtad just beträffande att saker och ting skulle besitta ett medvetande. Men var o en blir salig på si....ja, du vet resten.